Toni Strubell i Trueta


agost 04
Per beneficiar els interessos de les grans corporacions elèctriques contra la voluntat del territori

En un posicionament conjunt signat avui pel diputat de Solidaritat Toni Strubell i els dos regidors de la formació independentista a Viladasens, Josep Massó i Albert Saus, SI censura que el govern de la Generalitat hagi pres la decisió de tirar endavant amb el projecte de la MAT a les comarques gironines.

SI justifica el seu posicionament considerant que "les comarques gironines no necessiten ara per ara augmentar la seva capacitat elèctrica i menys amb una capacitat tan 'monstruosa' com la que ofereix la MAT ja que en els darrers tres anys, la demanda elèctrica a casa nostra està baixant any rere any de manera molt notable segons les dades que aport Red Eléctrica Española. Segons els indepedentistes, això desmunta totalment els arguments d'aquells alarmistes interessats que afirmaven que "quedaríem a les fosques" i també aprofiten per alertar que hi ha habitatges que quedaran literalment sota la línia de molt alta tensió quan la mateixa Organització Mundial de la Salut recomana una distància de seguretat d'un metre per cada mil volts, cosa que dibuixaria una perímetre de seguretat de 400 metres a cada banda de la línia on no hi hauria d'habitar ningú, cosa que s'incompleix.

Strubell ja va defensar el passat mes de març al ple del Parlament una esmena a una moció sobre política energètica presentada pel PP, que reclamava tenir en compte la Declaració del Pertús (que data de l'any 2004), el posicionament dels 62 municipis reunits a l'AMMAT (Associació de Municipis MAT), la Plataforma No a la MAT i els acords de la Declaració d'Arhus a l'hora de posicionar-se sobre l'actual projecte de molt alta tensió, tot plantejant el soterrament de la línia -al llarg de la seva trajectòria restant- i la seva ratificació en consulta popular a les comarques gironines, com a prerequisits indispensables per a la seva realització, donat el cas.

 

 Comentaris
2 - Arnau
6 de agost de 2011, 12.56 h

Desitjo fer-vos notar que els camps elèctrics es mesuren en
Volts/metre. La recomanació de la WHO que es menciona en l'article del
directe.cat fa referència a la intensitat de camp elèctric a que es
recomana estar exposat el públic en general de forma permanent és
d'1kV/m i això no té res a veure amb que hi hagi d'haver una distància
de 400 metres quan la línia és de 400 kV!!! En realitat la intensitat
del camp elèctric just a sota d'una torre de molt alta tensió (MAT) és
precisame... Llegir més


1 - Arnau
6 de agost de 2011, 12.55 h

El que succeeix a aquest país amb l'oposició a la línia de 400 kV (coneguda com a MAT) no té nom. El juliol del 2008 uns vàndals (o mafiosos) varen cremat dues excavadores i dos remolcs a Centelles, culminant un procès d'irracionalitat encetat per la "plataforma no a la Molt Alta Tensió". La meva hipòtesi es que tot aquest moviment d'oposició no es deu , com pensava inicialment, només a l'existència de ments irracionals sinó a obscurs interessos econòmics relacionats amb l'expropia... Llegir més


5 -10 -20 -tots
1


Comenteu l'article
El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.